ipta vs ipts essay

akan ada finalsem korang punya gred bagi subjek datang dari quiz tutorial assignment, presentation final exam. Contohnya aku allied health, student asasi 200 lebih tapi tempat utk degree hanya 100 lebih. Utk pharmcay lak rasa nya jpa bagi utk cgpa.75 ke atas. Asasi Sciences -Medic -Pharmacy -Dentistry -Allied health sciences (uia degree utk ni ada 6). Ha selalu suruh jaga anak kan tapi kali ni ak nk suruh jaga parents. Masalah kecik je bleh setel tapi x perlu nk marah2 committee. Jadi xyah risau sgt. Program kat asasi ni lain dgn asasi kat um dgn uitm ke atau matrik sebab masa isi upu tu kalau boleh pilihla yg dirasakan dekat dgn hati anda. Kalau korang dapat result exempted bagi exam entrance bi dan arab maka program anda jadi setahun (bagi sesetengah course akan diberi pilihan utk buat setahun atau dua) Akhir sekali, kat asasi senang je belajar dan tak susah pun nak score, mana2 course pon senang. Kalau budak2 uia ni kalau result okey terus dapat degree kat uia tapi kalau budak asasi uia nk masuk u lain tak boleh melalui upu. Asasi arts -Law -Islamic Revealed Knowledge -Bachelor arabic -Bachelor english -Human science (yg psychology tuh) -English for international comunication (encom) ni rasenye blajar kearah event management -Arabic for international comunication (arcom) ni pun same gak.

Communications, computer and information, mechatronics, aerospace, automotive. Warning : any of the info below may be outdated n contradict with regards to your understandings, should you have any inquiry,please comment. Maka yg lain akan dicampak ke biotech.Engineering pulak student dye paling ramai kat asasi tapi ofkos tempat tuk degree tak semua dapat, maka yg lain akan dicampak ke ICT. Assalamualaikum, memandangkan aku ni dah grad dari cfs ni maknanya aku dah dapat la sijil nk bagi taklimat kepada bakal2 lepasan SPM kat luar sana tuuuuuu.

Sapa2 yang course critical (tapi x lama lagi dah  xkritikal sgt) cam medic, dentistry korang nya cgpa kena mantain.5 ke atas dan terus dapat JPA. Aku punya pointer sendiri kelaut. Utk maklumat lanjut boleh pergi kat blog bro Ahmad Kamil, ade penerangan pasal.

Kuliyah degree ni dipanggil institute of education. Entohlah) -Nursing -Engineering (uia degree utk ni ada 8). Kata nya lah. Diorang terpaksa apply sendiri, hantar surat sendiri kat u tersebut. tak kisah lah belajar kat mana kan yang penting kita dapat belajar apa yang kita b2 lifestyle, peraturan sumer2 uh aku cerita nanti cerita kat bhg.kalau ada info yg tolong la betulkan.